Alle collectiesSchema
⚡️ Schema maken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het maken van een schema begint met het toevoegen van velden. Klik op de knop Veld toevoegen en geef het veld een naam en starttijd. Nadat je alle velden hebt toegevoegd kan je met de knop Wedstrijdduur instellen hoe lang je wilt dat een wedstrijd duurt en hoeveel wisseltijd er tussen de wedstrijden moet zitten.

Met de optie Plannen kan je automatisch wedstrijden plannen op de verschillende velden. Je kunt hier selecteren welke poules, brackets of losse wedstrijden je wilt plannen en op welke velden je dat wilt doen. Zodra je dit bevestigt, worden de wedstrijden gepland op de dag die je open hebt staan. Je kunt wisselen tussen meerdere dagen en locaties, als je die hebt, om een schema voor elke dag te maken.

Onderaan elk veld zie je een knop om een extra pauze tussen wedstrijden op te nemen. Evenementen kun je gebruiken voor activiteiten die je in het schema kwijt wilt, maar waarvoor geen scores ingevuld hoeven te worden. Denk bijvoorbeeld aan een teamfoto of prijsuitreiking.

Je kunt ook de wedstrijden handmatig naar de velden slepen vanaf de Niet gepland lijst en je kunt alle wedstrijden nog handmatig verschuiven door deze te verslepen naar een andere tijd of veld. Als je een wedstrijd weer uit het schema wilt halen, kan je deze naar de Niet gepland lijst verslepen.

Scheidsrechters inplannen doe je ook via de rechter zijbalk. Je kunt een automatische indeling maken of de scheidsrechters zelf naar de wedstrijden slepen. Door met je muis over een wedstrijd te gaan en op het pennetje achter een wedstrijd te klikken kan je het uit- en thuisteam omkeren of de wedstrijd een andere duur geven dan de algemene wedstrijdduur.