FAQ - Schema
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe pas ik de starttijd van mijn toernooi aan?

De starttijd van het toernooi is gebaseerd op de starttijd van elk speelveld op de Schema pagina. Klik op het bewerk potloodje naast de naam van een veld om de starttijd bij te werken.

Hoe verwijder ik een wedstrijd uit het schema?

Om een wedstrijd uit het schema te halen, open je eerst de Niet gepland lijst door op het derde icoontje in de rechter zijbalk te klikken. Sleep vervolgens de wedstrijd naar de Niet gepland lijst. Als je een mobiele telefoon gebruikt, tik je op de wedstrijd, klik je vervolgens op het bewerk potlood en kies je voor Wedstrijd uit schema halen.

Kan ik het schema vergrendelen?

Om ongewenste wijzigingen in het schema te voorkomen, kun je het schema vergrendelen door op het sloticoon bovenaan de Schema pagina te klikken, naast de knop Wedstrijdduur. Als je geen wijzigingen aan het schema kunt aanbrengen, klik dan opnieuw op het sloticoon om het schema te ontgrendelen.

Hoe wissel ik het thuis- en uitteam om?

Om het thuisteam en uitteam te wisselen, klik je op het bewerk potloodje naast een wedstrijd. Klik nu op de 'wissel pijltjes' om het thuis- en uitteam om te keren.

Kan ik een apart schema maken voor een ochtend- en middagsessie?

We raden aan om meerdere locaties aan te maken op de Algemeen pagina als je aparte schema's per dagdeel wilt maken (zoals "ochtend" en "middag"). Je kunt een locatie elke naam geven die je wilt. Elke locatie heeft vervolgens zijn eigen speelvelden op de Schema pagina.

Kan ik een multisport- of omnisportevenement organiseren?

We ondersteunen in principe geen toernooien waarbij hetzelfde team meerdere sporten, disciplines of spellen speelt. Je kunt ervoor kiezen de speelvelden de namen te geven van de verschillende sporten, maar moet vervolgens het schema handmatig maken. Het algoritme dat wordt gebruikt voor het automatische plannen van wedstrijden is niet ontworpen om multisportevenementen te plannen, dus zal geen rekening houden met de eis dat elk team op elk veld moet spelen bijvoorbeeld.