FAQ - Overig
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb ik een account nodig om Tournify te gebruiken?

Ja, als je een toernooi organiseert moet je een account aanmaken. Op die manier kunnen we het toernooi opslaan en alleen voor jou toegangkelijk maken. We vragen bij het aanmaken van een account alleen om je e-mailadres en je kunt zelf een wachtwoord kiezen. Deelnemers aan het toernooi kunnen zonder een account het toernooi volgen.

Hoe wijzig ik het e-mailadres van mijn account?

Je kunt het e-mailadres dat is gekoppeld aan een bestaand Tournify-account niet wijzigen. Om het e-mailadres aan te passen, maak je een nieuw account aan met je nieuwe e-mailadres en stuur je ons vervolgens een e-mail op [email protected] met het verzoek om de bestaande toernooien van je oude account naar het nieuwe account over te zetten. Zorg ervoor dat je dit verzoekt mailt vanaf het e-mailadres dat gekoppeld is aan je oude account, zodat we je identiteit kunnen verifiëren.

Hoeveel mensen kunnen er tegelijk op één account ingelogd zijn?

Er zit geen limiet aan het aantal mensen dat tegelijkertijd op hetzelfde account ingelogd kan zijn. Je kunt dus je inloggegevens delen met een mede-organisator en tegelijkertijd aan het zelfde toernooi werken. Maar je kunt ook met meerdere accounts aan hetzelfde toernooi werken door deze toe te voegen via Deelnemers > Beheerders. Als hoofdbeheerder stel je de rechten in. Zo kan je bijvoorbeeld één account voor de scheidsrechters maken, waarmee ze alleen uitslagen kunnen invullen. Je kunt daarnaast ook een inloglink met individuele teams of scheidsrechters delen, waarmee ze alleen hun eigen wedstrijden kunnen invullen. Ga hiervoor naar de pagina Deelnemers en kies voor Inloglink onder Informatie over de teams/scheidsrechters.

Heb je internet nodig om Tournify te gebruiken?

Ja, je hebt internet en een moderne browser nodig om Tournify te gebruiken. Dan kan je Tournify op elk apparaat (pc, laptop, tablet, mobiel) gebruiken. Tournify werkt het beste op Google Chrome. Gelukkig hebben de meeste verenigingen goede WiFi, of kan je de 4G/5G verbinding van je telefoon gebruiken.

Is er ook een Android & iOS app?

Ja! Elk toernooi met een Pro, Wereldklasse of Legendarisch upgrade kan getoond worden in de Tournify app die beschikbaar is voor Android & iOS telefoons. Met handige push notificaties mist niemand meer een wedstrijd. Via de app is het ook mogelijk om als speler of scheidsrechter uitslagen in te voeren, als je inlogt met je unieke inloglink. De beheeromgeving van Tournify werkt gewoon in je browser en niet als app. Het maken van een speelschema doe je het beste op een groter scherm, maar de website is uiteraard ook helemaal geschikt voor gebruik op je mobiel.

Ik mis een sport of functie. Kan ik dat ergens doorgeven?

Heel graag zelfs! We vinden het leuk om te weten welke nieuwe ontwikkelingen je graag aan Tournify wilt zien. Daarom hebben we een speciale pagina gemaakt voor nieuwe ideeën, die vind je hier: www.tournify.nl/manage/features. Je kunt ook stemmen en reageren op ideeën die andere gebruikers hebben aangedragen.

Kan ik een ouder toernooi hergebruiken of kopiëren?

Je kunt snel een toernooi dupliceren door naar de overzichtspagina met al je toernooien te gaan. Klik eenvoudig op de drie puntjes naast de naam van het toernooi en kies Toernooi kopiëren.

Kan ik Tournify gebruiken om een competitie te organiseren?

Tournify is geschikt voor het organiseren van zowel toernooien als competities. Voor elk toernooi kun je al je speeldagen toevoegen via de Algemeen pagina. Om een competitie op te zetten, voeg je alle teams toe aan één grote poule op de pagina Indeling. Gebruik vervolgens het Rondes filter uit de planner-tool, aan de rechterkant van de Schema pagina, één wedstrijdronde per speeldag te plannen. De planning maak je per speeldag apart, het is (nog) niet mogelijk om een eindtijd voor een speelveld in te stellen en de wedstrijden doorlopend te plannen.

Hoe organiseer ik een online (eSports) toernooi met Tournify?

We bieden een speciale online toernooimodus aan, die ideaal is voor toernooien die niet te maken hebben met een beperkte beschikbaarheid van speelvelden. In deze modus is de Schema pagina uitgeschakeld en worden de wedstrijden automatisch in speelronden verdeeld. Om de online versie te activeren, selecteer je 'Dit is een online (eSports) toernooi' op de Algemeen pagina.

Hoe maak ik een toernooi via ProSoccerData aan?

Onze integratie met Pro Soccer Data (PSD) stelt je in staat om toernooien aan te maken vanuit het PSD-dashboard. Log in op het PSD-dashboard en ga naar Administratie > Toernooien > Eigen Toernooien, om een toernooi aan te maken. Voeg een editie aan het toernooi toe en klik vervolgens op het groene Planning icoontje om je toernooi in Tournify te beheren. Een upgrade voor je toernooi moet worden aangevraagd vanaf het PSD-platform.

In welke talen is Tournify beschikbaar?

Onze toernooimanager, websites en app zijn beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands en Pools. Als je een extra taal wilt aanvragen, ga dan naar www.tournify.nl/manage/features om je verzoek in te dienen.