Alle collectiesIndeling
Best geplaatste teams en byes
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een knock-outfase te starten, heb je een macht van twee (2^n) aantal teams nodig, zoals 2, 4, 8, 16, 32 of 64. Anders eindig je niet met twee teams in de finale. Daarom zijn brackets van andere groottes niet beschikbaar. Er zijn twee manieren om eventuele resterende lege plekken in je brackets op te vullen, afhankelijk van of je eerst een groepsfase speelt of niet. Laten we naar twee voorbeelden kijken.

Best geplaatste teams

Schakel beste 2e plaatsen in

Klik op een lege plek in de bracket en klik op de wissel-pijltjes achter een positie. Bij het starten van de volgende fase zal de app vervolgens alle teams vergelijken die op deze positie zijn geëindigd (op basis van punten > doelsaldo > gescoorde doelpunten). De best geplaatste teams worden gekozen. Je gebruikt dit voor het selecteren van de beste nummers twee, beste nummers drie, enzovoort.

Byes

Geef teams een bye

Wanneer het toernooi begint met een knock-outfase, maar je teams mist om de hele bracket op te vullen, dan kun je specifieke teams een bye geven in de eerste ronde. Die teams gaan automatisch door naar de volgende ronde, zonder te hoeven spelen. Selecteer bye als tegenstander voor reeds geplaatste deelnemers of voer een loting uit om byes willekeurig toe te kennen.